fbpx

Avspenning

Å leve med smerter og begrensninger kan være en stor stressfaktor,
kroppen reagerer vanligvis med spenninger.

Å gå med spenninger i kroppen over tid kan føre til anspente, stramme og smertefulle muskler. Spenninger kan forsterke eller skape nye smerter.
En kan gå med spenninger uten at en er klar over det. Kroppen holder på spenninger om natten når en sover, når en gjør aktiviteter eller hygger seg. Avspenning er et felles begrep for ulike teknikker og tilnærminger som bidrar til å redusere spenningene i kroppen.

Avspenning er hjelp til selvhjelp og gir mental og kroppslig velbehag. Avspenning er noe alle kan lære seg. Det er mange teknikker en kan benytte som for eksempel å lytte til en avspennings-CD. På internett kan du søke og finne mer informasjon om avspenning, teknikker og metoder. Sett av tid til deg selv og ha ro rundt deg. 5 – 10 min kan gjøre mye. De fleste må trene litt før de får godt utbytte av avspenningen, men øvelse gjør mester. Avspenning kan være et viktig og godt bidrag for høyest mulig livskvalitet.

LKBs medlemmer kan benytte LKB Fantasireise.

Alle medlemmer kan kontakte LKB på post@lkb.no så får du tilsendt brukernavn og passord.

Lykke til!

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å gå inn på denne siden aksepterer du vår bruk av cookies.  Du kan lese vår personvernerklæring her...

Skroll til toppen