fbpx

Om LKB

Landsforeningen kvinnelig bekkenleddhelse (LKB) – Interessepolitisk organisasjon og felleskap for deg som opplever svangerskapsrelaterte bekkenleddsmerter! 


Hverdagen endrer seg for deg som opplever svangerskapsrelaterte bekkenleddsmerter.  
LKB står sammen med deg. Som organisasjon fokuserer vi på å spre kunnskap, og skape muligheter for mestring, livsglede og felleskap. Det gjør vi ved å formidle kunnskapsbasert informasjon om blant annet behandling, tilrettelegging og hjelpemidler.  Vi vil styrke kvinners mulighet til å ta informerte valg, for å bedre sin egen bekkenleddhelse.  

Våre frivillige jobber for at samfunnet skal ivareta interessene til både fødekvinner og familier som rammes. Vi vet at kunnskap om hva som hjelper mot svangerskapsrelaterte bekkenleddsmerter ikke alltid finnes der den trengs. Med rett hjelp til riktig tid kan en forebygge langvarige smerter.  

Vi tilbyr hjelp til selvhjelp, igjennom vår samtaletjeneste som du finner her.

Vi skaper også sosiale arrangementer for fødekvinnen og familien.  

Kontakt oss

LKB er en interessepolitisk organisasjon som jobber for påvirke politikere til å skape endring. Vi jobber tett med fagmiljøene for mer forskning som er relevant for kvinner med svangerskapsrelaterte bekkenleddsmerter. Samtidig som det er viktig at kunnskap som allerede finnes tas i bruk av norsk helsevesen. 

LKB er opptatt av å presentere kunnskapsbasert informasjon. Derfor er vi stolte av å presentere fagrådet som er tverrfaglig sammensatt av fagpersoner med kunnskap om bekkenleddhelse.  Fagrådet kvalitetssikrer informasjonen vi gir. Du kan lese mer om fagrådet her.

Vi er en del av Norges Handikapforbund (NHF). Det er kanskje skummelt å lese ord som funksjonsnedsettelse og handikap, men realiteten er at mange kvinner med svangerskapsrelaterte bekkenleddsmerter møter på samfunnsskapte barrierer rundt sykdom. Derfor tror vi på at vi blir sterkere når vi står sammen, og setter fokus på hvordan vi bryter ned disse barrierene. Akkurat det gjør vår organisasjonstilhørighet i NHF. 

Landsforeningen kvinnelig bekkenleddhelse (LKB) ble stiftet i 1987 og vårt arbeid nytter.  

LKB jobber for deg og alle fødekvinner. Vi har lokallag eller kontaktperson i alle fylker. Se oversikten her.  

Vi har ingen planer om å gi oss med å stå sammen med fødekvinner. Vi skal fortsette å spre kunnskapsbasert informasjon og påvirke helsepersonell og politikere. Slik skal vi jobbe for å skape de best mulige forholdene for fødekvinner som opplever bekkenleddsmerter. 

Vi står sammen❤️ 

Vi håper du vil bli medlem og støtte vårt viktige arbeid!

Ønsker du å kontakte LKB, finner du kontaktinformasjon her.

LKB lokallag
LKB informasjonsfolder
LKB fagråd

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å gå inn på denne siden aksepterer du vår bruk av cookies.  Du kan lese vår personvernerklæring her...

Skroll til toppen