fbpx

På tide å komme deg i jobb kanskje?

«Du skulle ikke ha fått deg en liten jobb da, for å komme deg litt ut om dagen?» Har du de hørt ordene før? For mange er det ikke et reelt valg. Jeg er ganske så sikker at de fleste som blir tvunget ut av arbeidslivet skulle ønske seg å være en del av et arbeidsfellesskap. Men hva hvis du kunne være i en jobb som du kan gjøre på dine premisser? Les videre så skal jeg vise deg hvordan du kan starte i din nye jobb. 

Når du lever med funksjonsnedsettelse og smerter, eller kroppslige hindringer som jeg liker å kalle det, så er det lett å snakke seg selv ned. Fordi en ikke kan bidra på samme måte som andre forventer at du gjør eller som du forventer av deg selv. Noe av det tøffeste med å bli syk er å miste jobbidentiteten: Jeg får ikke bidratt til samfunnet, ingen å spise lunsjen med, ingen sommerfest, julebord eller fredagspils. Ensomheten det medfører. 

Mange av oss med en funksjonsnedsettelse mister mye av egen identitet, vi har ingen jobb vi står opp til hver dag. Vi er «bare» syke på et vis. 

Har du vært i situasjonen der du får spørsmålet: hva jobber du med? Så rødmer du og svarer unnvikende, at du er ikke i jobb fordi du er syk. Så blir det en litt flau stemning før noen kremter og skylder på en tur til toalettet for å bryte stillheten. Oh yes, vært der, og det er ganske vondt. For meg var det ofte en av grunnene til at jeg takket nei til fine invitasjoner som kom min vei. Men så forstod jeg at det kunne jeg endre på: jeg skapte min egen jobb. 

Hva kan du gjøre for å skape din jobbidentitet? Jeg har en glimrende jobb og tittel til deg: Selvstendig næringsdrivende innenfor helseforskning. 

Det er du jo! Du forsker på å finne din optimale helse hver dag. Når du sier dette høyt, skal jeg love at de som spør hva du jobber med blir imponert. Du slipper å bli «flau» fordi du ikke har en jobbidentitet. Her vil jeg minne deg på at det er jobben din, det å ta vare på deg selv slik at du fungerer mest mulig optimalt for deg hver dag. 

Og du, trenger du å skape deg et jobbmiljø? Det er straks valg til styrene rundt i landet i LKB. Der kan du få lov til å bli både, styremedlem, økonomiansvarlig eller styreleder. Snakk om å ha noe å by på neste fest? Forsker innenfor helse, med styreverv på siden!

Du kan sende meg en melding her, hvis du ønsker å skape en ny jobbidentitet, så skal jeg love deg at du får et «jobbintervju.»

Grip muligheten da, jeg ville elsket å få en ny kollega i LKB.

Vibeke.

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å gå inn på denne siden aksepterer du vår bruk av cookies.  Du kan lese vår personvernerklæring her...

Skroll til toppen