fbpx

Det er ensomt når ferien er over!

Sommeren er på hell. De fleste er tilbake i jobb, og barna på skolen. Tidligere gav dette meg veldig vonde følelser, for jeg var annerledes. Jeg var ikke en del av «normalt» arbeidsliv grunnet langvarige bekkenleddsmerter. Jeg skulle ikke tilbake til noe annet enn min ensomme hjemme tilværelse. Hvordan er det for deg? 

MEN: Pust ut, det trenger ikke å være sånn. Du kan skape dager som du vil glede deg til. Jeg deler med deg inspirasjon på hvordan. 

For meg var det lenge slik at sommeren var krevende, fordi når alle tok ferie, så ble mine dager travlere. Det førte til at når barna var tilbake i skolen og mannen dro til kontoret, så satt jeg igjen. Utslitt og trist! Jeg kjente på en sorg over å ikke skulle gå tilbake til noe. 

Jeg måtte alltid sette av de første 14 dagene til å hvile både fysisk og kanskje mentalt. Jeg pleide å kalle det ferie fra ferien. 

Ikke klarte jeg å se at det å gå tilbake til dager der jeg gav meg egenomsorg hadde en verdi. Jeg ville heller gå på jobb. Slik er det forså vidt ennå, men det som har endret seg er hvordan jeg tenker rundt det. Jeg har sluttet å ha ferie fra ferien. Kanskje lurer du på hvorfor? 

Jeg har skapt en hverdag der jeg faktisk gleder meg til de kommer tilbake, og trenger ikke lenger å bearbeide sorgen i august.

Det henger sammen med at LKB skal lansere podkasten «Knute i Kroppen». !  

Jeg er bare så henrykt over å få si: Jeg er stemmen i den.

Vi er en arbeidsgruppe som har jobbet den frem, og vi er så glade for å endelig kunne dele resultatet med deg.

Og du, det er ikke en podcast hvor ordet BEKKENLEDDSMERTE og SMERTER skal få ta all plass. Vi skal skape verdi både for deg som opplever kortvarige bekkenleddsmerter i graviditet, og for deg som lever med langvarige bekkenleddsmerter. Eller smerter generelt.

Vi vil inspirere deg til å leve så optimalt det er mulig for deg, ved å sette søkelys på temaer rundt det å leve med langvarige smerter.  Det skal drodles rundt behandling, organisering av huset ditt, familie, relasjoner, pensjon og andre spennende temaer og gjester. 

Mer vil vi avsløre underveis. 

Men tilbake til deg, det er ikke sikkert du drømmer om å skape en podcast. Så la oss se litt på hva du kan gjøre for å skape dager med mening for deg. Dager som får deg til å smile. Dager der det er plass til deg, til å hvile, men også å utforske områder du er nysgjerrig på, eller elsker å drive med. Kanskje har du en hobby du drev med før, men ikke har hatt kapasitet til drive med. Det kan være å fotografere, sy, strikke eller studere fugler i det fri. 

Så, hvis du sitter der med tårer og tanker om at du ikke har en verdi, at du ikke har en jobb å gå til: Stopp opp og se på hva du egentlig gjør.

Og du, husk at du ikke trenger å gjøre alt på en dag.  Kanskje det holder å ta frem speilreflekskameraet i dag, og så knipse et bilde på fredag. Eller bestille nye strikkepinner så prosjekt genser kan starte til uken. Og skap rom for egenomsorg.

 Har du tenkt på at dersom du gir deg selv egenomsorg, så er du et forbilde for barna dine. Sitatet har jeg lånt fra en klok sjel jeg kjenner, og det er så sant så sant. Egenomsorg er ikke egoistisk, det er nødvendig for å klare å leve som den du er. 

Ta din plass, finn din knagg å henge tankene på.  Hvis du trenger litt inspirasjon: sjekk ut podcasten «Knute i kroppen». Den lanseres 9. september og tro meg, vi skal rope ut når den er den er publisert. Håper du vil lytte. 

Varm hilsen Vibeke 

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å gå inn på denne siden aksepterer du vår bruk av cookies.  Du kan lese vår personvernerklæring her...

Skroll til toppen