fbpx

Skreddersy deg selv til livet du vil leve!

I livet generelt så blir du stadig invitert til muligheter som byr seg. Det kan være krevende nok å rekke alt som banker på din dør, men enda vanskeligere kan det være å si nei. Men, hva gjør du når mulighetene utfordrer hva din kropp kan tåle? 

I mange år har jeg brukt mye krefter til å tenke på hva jeg ikke klarer å få til. Jeg har presset på for å klare mer enn jeg egentlig skal, bør og kan. Resultatet av det er nedslående. For når en ikke lytter til kropp og sjel, da kan det være at det rett og slett slår tilbake som en boomerang du ikke visste du hadde kastet ut. 

Du vet hva en boomerang gjør? Den kommer alltid tilbake i full fart. Hvis du ikke er oppmerksom på det, da er sjansen stor for at du ikke ser den. Du blir rett og slett slått i bakken. 

Så ligger du der da, med kul i panna etter boomerangen. Du gråter fordi du har smerter av å presse deg selv så langt, både fysisk og psykisk.  Bare pass på så du ikke slår deg selv i hodet fordi du «bommet» igjen og igjen. Det kan gjøre kulen enda verre å håndtere. 

Mulig jeg tar feil, men man blir ikke glad av slikt. Selv ikke når du klarte å gjøre det du trodde du ville. Dette er en evig spiral som ikke fører noe godt med seg utover en verkende kropp, tårevåt hodepute, slitent hode og en sår nese.

Men hva om jeg gir deg den gode nyheten om at du kan det du ønsker å gjøre?  Du trenger bare å bli spesialtilpasset! Akkurat som når du kjøper en kjole som er for lang eller vid. Du kan få den tilpasset hos skredderen for å bli helt perfekt. Kan du tenke på deg selv slik? At du er helt perfekt, resten kan bli spesialtilpasset. Når du er spesialtilpasset deg og dine behov, er du ditt ultimate deg. Du gir deg selv egenomsorgen du trenger.

Spesialtilpassing kan være så mye. Kanskje må du kjøre golfbil, bruke en rampe for å komme opp på hesten, ha en sittepute i vesken, et liggeunderlag, en god solstol til å ligge i, eller  ha en krykke med deg hvor hen du går. Kanskje kan du kun ri femten minutter. Eller du må ligge i sofaen i selskap. Men du kan. Litt spesialtilpasning er det eneste som skal til. Er ikke det å klare det du vil så vet ikke jeg. Du må bare ha din egen variant som passer for deg. 

Og du, husk at du er helt perfekt akkurat som du er. Hvis du tenker etter, så kanskje verden rundt egentlig beundrer deg når du lytter til deg. Du gjør faktisk det som kroppen tåler. Du er enda mer bevisst på hvordan du vil leve ditt liv. Ikke mange som har det fokuset i en hamsterhjulhverdag.  

Til sommeren skal jeg spille golf, i spesialtilpasset variant med golfbil og krykker som en del av utstyret i golfbaggen! Kanskje jeg bare spiller et hull, eller bare nyter å være sammen med familien på golfbanen, men jeg er med. Det blir perfekt for meg.

Og så er det faktisk slik at det er kun du som kan velge dine strategier. Kanskje blir ikke strategiene slik du så for deg, men hell yeah, det spiller da ingen rolle. 

Du er så mye mer enn din fysiske kropp. Bare være deg, i en spesialtilpasset utgave, så får du til det du vil. Det gir livsglede! 

Ta vare på deg!

God sommerklem fra Vibeke 

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å gå inn på denne siden aksepterer du vår bruk av cookies.  Du kan lese vår personvernerklæring her...

Skroll til toppen