fbpx

Kjolen som viste hele trusa!

Jeg vet ikke med deg, men jeg har lest litt flere blogger og fulgt litt flere influensers på Instagram i det siste. Lekre damer med temaer de ønsker å fremme, men svært få snakker spesielt mye om problemer med bekkenet. Det er ikke så sexy kanskje? Har du noen gang tenkt at bekkenleddsmerter er et samfunnsproblem, som ser forbi hvem du egentlig er? Da lurer jeg på hvorfor får det ikke mer oppmerksomhet? Og hvis du lurer på hva kjolen som viste frem trusa har med bekkenleddsmerter å gjøre? Ja, da gjelder det å lese videre. 

Det er mange grupper som har fått masse oppmerksomhet om hvordan de påvirkes av tilstanden samfunnet er i igjennom koronatidene vi står oppi. Men jeg er ikke så sikker på at bekkenleddsmerter er en av de som har fått mest spalteplass. I alle fall så har ikke jeg fått det med meg i min tv-blogg-nettavis tilværelse. Men jeg kan jo ta feil? Og det er ikke for det vi ikke har sterke krefter som jobber for å spre informasjon, for det har vi jammen. Vi har flotte kvinner som står på for å gjøre bekkenleddsmerter til et anerkjent kvinneproblem. Men: vi er ikke blogger og influensers. Det er liksom ikke så sexy å ha bekkenleddsmerter. Det er mer en tilstand mange kan finne på å mene noe om.

Men der vil jeg si at man tar så feil. Jeg følger en influensers som er en av de mest sexy kvinnene jeg vet om. Hun har riktignok ikke bekkenleddsmerter, men er mer eller mindre låst fast til sin rullestol grunnet et annet problem med kroppen. Hun rocker insta som en dronning. Kropp er vakkert, med eller uten utfordringer. 

I min jakt etter tidsfordriv på sosiale medier og tv, så har jeg sett mange vakre, gravide kvinner (som riktignok nå har født). Og stadig har jeg hørt ordet bekkenleddsmerter (noen omtaler det fortsatt som bekkenløsning). Blogger Monica Nyhus, Idoldommer Silje og kanskje flere med. Det er høyst oppegående kvinner med en drive og pågangsmot, men jammen kom ikke bekkenleddsmerter på besøk til dem og. Så der ser du, du er ikke alene. Det rammer så ujevnt. Har ikke så mye med stor eller liten kropp, en aktiv Instagramkonto eller sosial status å gjøre. Det er ikke slik at bekkenleddsmerter plukker ut kvinner i en bestemt alder eller sjekker kjendisstatusen. Det bare klikker til og plutselig står du der i bro med en ny opplevelse i underlivet. 

Filmen som LKB har laget sammen med FORMI, OUS viser en ung, sprek kvinne som er på joggetur. Plutselig skjer det noe hun ikke har kjent på før. Det er bekkenet som forteller at det er der. At du skaper magi med din kropp- et lite menneske. Få ting kan nok klare å slå det vil jeg si. 

Så hvorfor får ikke temaet mer oppmerksomhet? Det er en reell tilstand. Å være gravid er ikke en sykdom sier de, men jammen er det mye det fører med seg, for noen også i år etterpå.

Jeg har lyst til å dele en liten historie jeg stadig ler av når jeg tenker på den. En dag var jeg i butikken, og hadde pyntet meg i kjole. Det var dagens høydepunkt for meg denne turen, så det var viktig for meg å gjøre det meste ut av den. Ingen skulle få se på meg at jeg hadde ligget i sengen og motet meg opp for å komme dit. Dette var den gangen det var lov å betale med kontanter i samfunnet. Rett før jeg skulle betale for det jeg hadde kjøpt, så mistet jeg 50-lappen. Jeg måtte bøye meg ned for å plukke den opp. En liten treningsøvelse i seg selv det. Jeg bøyde meg ned, uten å flekse knærne og glemte å ta høyde for at kjolen ikke var så lang, men kort og sommerlig. 

Plutselig hørte jeg to menn som gapskrattet bak meg. Det tok et sekund eller to før jeg forstod at de lo av meg. Kjolen rakk ikke over trusa når jeg bøyde meg! Flau ja, det ble jeg, lei meg ja, det ble jeg, og jeg angret på valg av truse for dagen. 

Jeg valgte å gå vekk og rødme i smug, men det de ikke vet, er at det var en grunn til at jeg bøyde meg så rart. Jeg har bekkenleddsmerter og er svært stiv! Men det er ganske så usynlig, som mange handikap kan være. Så det kan være lett å dømme, lett å mene noe om det, lett å le. En kjole som glipper opp og viser frem bestemortrusene vil nok alltid være morsomt, men la det bli en liten aha historie du kan legge deg bak øret. 

Så tenk på den historien neste gang du føler at du har en håpløs, vanskelig dag. Vær stolt av hva du opplever, hver stolt av at du takler det, og husk du er ikke alene. 

Jeg nevnte filmen som er laget, har du ikke sett filmen om bekkenleddsmerterså kan du finne den her.

Dagens beste tips fra meg er å testbøye deg foran speilet før du går ut i kjole, kjøp en krykke i din favorittfarge og hev hodet høyt. Bekkenleddsmerter er egentlig ganske sexy, når du tenker på hvorfor du er rammet av det. Du har skapt et menneske i din kropp kvinne. Noe mer fantastisk enn det kan svært få opplevelser matche.

Vibeke  

1 hendelser på “Kjolen som viste hele trusa!”

  1. Tilbakeping: Fokus på kvinnekroppen etter fødsel – OSLO F

Stengt for kommentarer.

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å gå inn på denne siden aksepterer du vår bruk av cookies.  Du kan lese vår personvernerklæring her...

Skroll til toppen